
Heldagsmenu
Smag Middagen fra KOLVIG – by Brorsonsminde
KOLVIG - by Brorsonsminde tager udgangspunkt i det dansk/nordiske køkken med grundstammen i det klassisk franske.
Menupris:
Klar, parat, start
SMAG Festival fik sin ilddåb tilbage i 2019, hvor vi havde 20 udstillere og en håndfuld spændende workshops med alt fra "Styr din surdej" med Mikkel, anføreren fra det danske bagelandshold, til "Gin Skole" i Danmarks ældste rådhus samt en vifte af andre involverende indslag.
Se mere herunder...
Et udpluk af programmet fra 2019, på tværs af smagninger, workshops og middage.
Gæsterne kom igennem dybdegående lære om det voksende univers af gin, og fik naturligvis også smagt på diverse drinks.
Workshop hvor deltagerne lærte omkring gourmet hotdogs. Hvilke smags-sammensætninger fungerer, konsistenser m.m.
Oak River Farm afholdte flere sessions omkring hvordan man får størst mulig succes med køkkenhave på et vist niveau.
Tidligere landsholdskok Rasmus Errebo tog et hold workshop-deltagere gennem dét, at lave sin egen is fra bunden. Stor oplevelse for både børn og voksne.
Den officielle Smag Middag 2019 hvor de heldige gæster kom gennem en ekstravagant spiseoplevelse med lokale råvarer.
Mikkel, fra det danske bagelandshold og en mester i surdej, afholdte en meget populær workshop omkring surdejsbagning.
Thomas Laursen afholdte en total udsolgt workshop hvor deltagerne både var med på sanketur ved vadehavet, og sidenhen blev guidet gennem kreeringen af en fantastisk 3-retters menu med strandurter og lokale råvarer.
Tobias Rieck fra Ølsnedkeren, kombinerede en ølsmagning med fokus på de kommende tendenser, med en jazzkoncert hos Termanses Jazzklub. Hvilken oplevelse det var!
Den familiedrevede vingård, Vester Vedsted Vingår, tog gæsterne gennem en interessant spiritus-smagning af stedets egne produkter.
Heldagsmenu
KOLVIG - by Brorsonsminde tager udgangspunkt i det dansk/nordiske køkken med grundstammen i det klassisk franske.
Menupris:
Aftenmenu
Helt eksklusivt har vi fået lov til at afholde årets offcielle Smagmiddag 2019 i Processionsgangen hos Kannikegården. Den meget specielle bygning danner rammerne om middagen, hvor 10 pladser giver 10 mennesker muligheden for at kombinere Smag Festival med en ganske unik fine dining oplevelse.
Billetpris, inkl. drikkemenu:
Aftenmenu
Gastronomi og forkælelse i autentiske rammer på Danmarks ældste hotel. Der lægges vægt på danske, og lokale råvarer fra marsken, Vesterhavet og den omkringliggende natur. Køkkenet er nordisk og fransk inspireret, og sammensætter menuen efter årstidens råvarer. Dertil et vinkort med vine for enhver smag og i alle prisklasser.
Menubillet:
De fleste elsker is. Men de færreste laver den selv... Det er både en sjov og meget tilfredsstillende proces, og faktisk slet ikke så svært. Processen udfordres dog lidt, og der skal laves is på en helt speciel måde, så det også er muligt udendørs på en sen maj-dag. Du får hænderne i produktionen. Vi skal naturligvis smage og du får cirka 1 liter is med fra workshoppen.
Deltagerpris, inkl. råvarer og is (naturligvis):
15:00 - 15:45
Sted:
Stadepladsen
Laurids Schmidt fra Oak River Farm deler ud af sin store viden indenfor dyrkning, opstart og vedligehold af køkkenhave. Indslaget byder også på gode råd til hvilket udstyr du vil have gavn af, og ikke mindst en dybere indsigt i begrebet 'permakultur' hvilket kort sagt handler om at organisere sin jord så klogt, at den i høj grad passer sig selv.
Billetpris:
Der invitereres til hotdog-workshop indeholdende mad, musik, levende lys og råhygge på J. Lauritzens Plads. Vi skal omkring hvorfor en hotdog i sin grundform bare er så god, og så skal vi se på hvad der sker når vi skruer op for kvaliteten af råvarer, samt naturligvis have deltagerne i workshoppen igang med at sammensætte den perfekte hotdog ud fra garniture og råvarer som er forberedt. Skab din egen perfekte hotdog under ordnede forhold, hvor grund-råvarerne er klargjort, du skal blot sørge for sammensætningen.
Deltagerpris, inkl. råvarer, coaching og 2 gourmet hotdogs:
Marie og Xavier, Vester Vedsted Vingård, tager os gennem 5 egenproducerede vine og spirituser, med tilhørende snacks. Programmet findes herunder.
Billetpris, smagning inkl. snacks:
Surdej! Måske du har hørt om det. Måske du har erfaring med det. Måske du hader det, måske du elsker det. Uanset hvad, har vi her lagt op til en workshop med det danske bagerlandsholds "brødmand", som med garanti vil give dig uvurderlige tips mod mest mulig succes med surdejsbagning. Du får 3 forskellige surdeje med hjem samt opskrifter. Vi bager med de forskellige surdeje, og smager på brødet. Du lærer hvad forskellen er på poolish, biga, og surdej og så kommer vi omkring hvordan man kører en dej med 90% vand indhold.
Deltagerpris, inkl. råvarer, coaching og efterfølgende bagværk:
... om dansk design arv, trends og tendenser.
Begrænset plads:
Der invitereres til hotdog-workshop indeholdende mad, musik, levende lys og råhygge på J. Lauritzens Plads. Vi skal omkring hvorfor en hotdog i sin grundform bare er så god, og så skal vi se på hvad der sker når vi skruer op for kvaliteten af råvarer, samt naturligvis have deltagerne i workshoppen igang med at sammensætte den perfekte hotdog ud fra garniture og råvarer som er forberedt. Skab din egen perfekte hotdog under ordnede forhold, hvor grund-råvarerne er klargjort, du skal blot sørge for sammensætningen.
Deltagerpris, inkl. råvarer, coaching og 2 gourmet hotdogs:
17:00 - 17:45
Sted:
Stadepladsen
Laurids Schmidt fra Oak River Farm deler ud af sin store viden indenfor dyrkning, opstart og vedligehold af køkkenhave. Indslaget byder også på gode råd til hvilket udstyr du vil have gavn af, og ikke mindst en dybere indsigt i begrebet 'permakultur' hvilket kort sagt handler om at organisere sin jord så klogt, at den i høj grad passer sig selv.
Billetpris:
18:00 - 23:00
Sted:
J. Lauritzens Plads
MusikKollektivet er et erfarent festorkester fra Esbjerg, som er sprængfyldt med spilleglæde! Det er dansevenlig og genkendelig festmusik fra et bredt repertoire bestående af alt fra klassisk rock og pop fra 70-80-90'erne til nyere radiohits.
Billetpris:
Helt eksklusivt har vi fået lov til at afholde årets offcielle Smagmiddag 2019 i Processionsgangen hos Kannikegården. Den meget specielle bygning danner rammerne om middagen, hvor 10 pladser giver 10 mennesker muligheden for at kombinere Smag Festival med en ganske unik fine dining oplevelse.
Billetpris, inkl. vinmenu:
Tobias er idag brygmesteren bag Ølsnedkeren, og han inviterer en lille eksklusiv skare indenfor til en snak om hvad der rører sig i brygger-laget, hvordan han mener fremtiden ser ud, og hvilke øltyper vi kommer til at se mest af de kommende år. Vi har koblet smagningen med en unik oplevelse med altid energiske Flat Bop. Tobias tager også 6 forskellige øl med som bakker op om snakken og som der naturligvis skal smages på. Flat Bop medbringer som altid trommer, hammondorgel og saxofon.
Billetpris, inkl. ølsmagning og koncert:
De fleste elsker is. Men de færreste laver den selv... Det er både en sjov og meget tilfredsstillende proces, og faktisk slet ikke så svært. Processen udfordres dog lidt, og der skal laves is på en helt speciel måde, så det også er muligt udendørs på en sen maj-dag. Du får hænderne i produktionen. Vi skal naturligvis smage og du får cirka 1 liter is med fra workshoppen.
Deltagerpris, inkl. råvarer og is (naturligvis):
19:00 - 19:45
Sted:
Stadepladsen
Laurids Schmidt fra Oak River Farm deler ud af sin store viden indenfor dyrkning, opstart og vedligehold af køkkenhave. Indslaget byder også på gode råd til hvilket udstyr du vil have gavn af, og ikke mindst en dybere indsigt i begrebet 'permakultur' hvilket kort sagt handler om at organisere sin jord så klogt, at den i høj grad passer sig selv.
Billetpris:
På workshoppen åbner vi op for hele den verden der er af gin, og ikke mindst hvordan markedet for tonic og anden gin-relateret garniture og mixers også er ekspoloderet. Vi skal nørde i hvordan den perfekte Gin & Tonic udvikles og skænkes. Og vi skal smage! Vi skal nemlig gennem hele 6 eksotiske ginvarianter, som du med garanti ikke vidste eksisterede. Vi glæder os!
Deltagerpris, inkl. råvarer, coaching og 6 smagninger:
Surdej! Måske du har hørt om det. Måske du har erfaring med det. Måske du hader det, måske du elsker det. Uanset hvad, har vi her lagt op til en workshop med det danske bagerlandsholds "brødmand", som med garanti vil give dig uvurderlige tips mod mest mulig succes med surdejsbagning. Du får 3 forskellige surdeje med hjem samt opskrifter. Vi bager med de forskellige surdeje, og smager på brødet. Du lærer hvad forskellen er på poolish, biga, og surdej og så kommer vi omkring hvordan man kører en dej med 90% vand indhold.
Deltagerpris, inkl. råvarer, coaching og efterfølgende bagværk:
... om at realisere den umulige drøm; at leve af at brygge øl.
Billetpris: