Thomas Laursen – Vild mad fra Vestkysten – Smag Festival

Onsdag d. 29/05 2019

17:30 - 18:45

Sted:

Store Scene

Store Scene

Billetpris, inkl. råvarer, workshop og unik middag:

DKK. 300

Billet

Talk / Workshop

Deltag i den vildeste madlavnings-workshop


Madlavning med lokale råvarer fra den vilde natur omkring Ribe Å og Vestkysten ud for Ribe.

Hvis ikke du kender Thomas Laursen af navn, kender du sikkert Noma, Amass, AOC, Geranium, Relæ, Barr, Manfreds, Geist, Format, Taller, Molskroen og Alchemist. Det er blot uddrag af rækken af top-restauranter som Thomas samarbejder med.

Han udgav i 2017 bogen “VILD – Naturen ind i Køkkenet”, som viste vejen for danskere som ønsker at bruge naturen som spisekammer. Der er nemlig et hav af planter og urter derude, som de fleste ikke aner kan spises. Eller hvor godt de smager! Opfølgeren “VILD mad i køkkenet” udkom 16. april i år. Og Thomas har netop været aktuel på DR i serien “Smagen af Danmark”

Thomas kommer på Smag til at facilitere en workshop med 30 deltagere, hvor der skal laves fantastisk mad ud fra mere end almindeligt lokale råvarer fra Ribe Å og Vestkysten ud for Ribe.

Thomas siger om menuen I skal skabe; “en lammetatar med ristede sprøde rejer, salte urter og gemte ting fra mit lager. Pocheret østers med strandurter og østersemulsion. Samt et rosastegt stykke lam, med dampet og røgede strandurter sammen med lækre, lokale sæsongrøntsager såsom kartofler/asparges/spæde grøntsager”

Arrangementet er lavet i samarbejdede med Sydvestjyske Smagsoplevelser og Business Region Esbjerg i projektet VADEHAVETS MADOPVELSER, som er støttet af Region Syddanmarks Kulturpulje.

Program

Der er lagt op til en stor oplevelse med Thomas Laursen, som har indvilliget i at alle workshopdeltagere må, hvis de vil, komme med på selve sanketuren ved Vadehavet.


Kl. 14:30 - 16:30

Sanketur i den vilde natur (frivillig)

Du kommer med ud til kysten, hvor I lærer om de vilde urter, sanker og samler. Præcis adresse sendes til samtlige deltagere på email 24 timer før arrangementets start.

Kl. 17:00 - 17:30

Opstilling og forberedelse i workshop-teltet

Du er med til at forberede råvarer og klargøre den sidste del af det åbne, udendørs køkken.

Kl. 17:30 - 18:45

Workshop og madlavning

Under kyndig ledelse af Thomas, skaber I sammen en ganske unik middag, som Thomas selv beskriver således; "en lammetatar med ristede sprøde rejer, salte urter og gemte ting fra mit lager. Pocheret østers med strandurter og østersemulsion. Samt et rosastegt stykke lam, med dampet og røgede strandurter sammen med lækre, lokale sæsongrøntsager såsom kartofler/asparges/spæde grøntsager"

Kl. 19:00 - 20:00

Arbejdet og middagen nydes

Efter hårdt arbejde skal nydes! Naturligvis!