Søren Ryge – Smag Festival
Smag Fest 2021 AFLYST grundet COVID-19

Lørdag d. 19/06 2021

15:00 - 17:00

Sted:

Ribe Katedralskole

Puggaardsgade 22
Ribe, 6760

Billetpris, inkl. kaffe og kage:

DKK. 250

Billet

Talk

Søren Ryge


Efter at have fyldt vores TV i 30 år, er Søren Ryge nu trådt ud af mediemøllen. Derfor er vi særligt stolte af, at kunne præsentere ham som en del af vores lineup af foredragsholdere på SMAG 2021.

Søren Ryge er kendt af det meste af Danmark. Han har lavet TV i 37 år, men også skrevet og fortalt masser af historier om de mennesker han har mødt.Han er en dygtig fortæller, der kan tryllebinde en forsamling, uanset om han fortæller om Anders og Julius, sin barndom i Sydslesvig eller livet på den lille gård på Djursland. Det var ikke uden grund, at han fik Modersmålprisen i 2013.

Hvordan fandt Søren Ryge frem til Hans med rågerne, Didde med nisserne, Bette Anna og naturligvis Anders og Julius? Dette løfter Søren Ryge sløret for i dette spændende foredrag.

De fleste kender Søren Ryge Petersen som en af de utallige Tv-værter, der laver ting og sager og siger en hel masse på TV-skærmen. Det er ikke helt forkert, for han har lavet udsendelser i snart 30 år – mest om haver.

Men det er altså også blevet til andet end haver. I de senere år har man kunnet opleve et stigende antal udsendelser, der handler om mennesker. Ganske almindelige danskere, der har – eller er en god historie. Det kan være Bette Anna fra Randers eller Ostehandleren fra Skagen. Det er onkel Aage fra Amerika og Henning fra Haderslev. Det er Evald med hvidkålssuppen og Lis med dyrene. En perlerække af mennesker, der lukker op for deres liv og hverdag – på en sådan måde, at de fleste danskere bliver fascinerede og ikke kan lade være med at kigge med.

Når Søren Ryge laver den slags fjernsyn, ligger der altid et større forarbejde med at finde menneskene og få dem til at fortælle. I sit foredrag vil han fortælle om netop dette: Hvordan fandt han frem til Hans med rågerne og Didde med nisserne? Hvordan fik han lavet to dages snak til en halv times fjernsyn? Og hvorfor er det egentlig så interessant at høre helt almindelige danskere fortælle om et helt almindeligt liv?

Derudover fortæller Søren Ryge om sin barndom i Sydslesvig, livet på den lille gård på Djursland samt fortællinger om mad og dejlige smagsoplevelser.