
Lørdag d. 19/06 2021
11:00 - 12:30
Sted:
Ribe Katedralskole
Smagning / Workshop
Moderne syltning med Syltedronningen
Syltedronningen Helena Grayston tager os på tur i syltningens forunderlige verden. Vi går i dybden med moderne syltning året rundt - hvordan du kommer i gang, metoder, råvarer, holdbarhed, opskrifter, og hvad du får ud af at sylte. På kurset får du desuden udleveret en goodiebag og er samtidig med i lodtrækningen om et gavekort på 1000 kr. til Dansk Hjemmeproduktion.
Syltning er et madhåndværk såvel som en livsstil. Det handler om råvarer, smag, kvalitet, traditioner, livskvalitet, nærvær, nostalgi, kreativitet, fordybelse, erindringer, og naturoplevelser.
Inspireret af den danske sommer og råvarer i sæson, vil vi på kurset fokusere på hyldeblomst, som netop blomstrer vildt i naturen på denne årstid samt jordbær, som bugner på markerne i juni. Vi vil sammen gennemgå, hvordan vi laver den perfekte hyldeblomstsaft (som godt kan være lidt drilsk for mange), og vi vil tage et skud på at lave den perfekte jordbærsyltetøj – en variant med hhv. hyldeblomst og basilikum, som også kan tilføje noget helt særligt rent smagsmæssigt.
Om Syltedronningen
Bag titlen Syltedronningen finder vi Helena Grayston. Navnet Syltedronningen fik Helena tilbage i 2013, hvor hun vandt Politikens syltekonkurrence. For her lod hun sig ikke nøje med en førsteplads for sin rustikke rabarbersyltetøj – hun tog også andenpladsen med sin hindbærsyltetøj med mynte. Da det gik op for dommerne, at Helena stod bag begge kandidater, udbrød den ene dommer “her har vi ikke blot en vinder, men en syltedronning”. Og siden den dag, har navnet hængt ved.